Taxatie van uw woning of bedrijf

Een taxatie kunt u nodig hebben om verschillende redenen, zoals voor de aankoop of verkoop van uw woning of bedrijfspand, voor het nemen van uw verkoopbeslissing, voor het afsluiten van een lening, fiscale waarderingen of voor het vaststellen voor een opstalverzekering. Van groot belang is dat het uiteindelijke waardeoordeel duidelijk en realistisch is, gebaseerd op alle relevante factoren die van invloed kunnen zijn op de waarde van uw huis of appartement.
M&M makelaardij voert uitsluitend taxaties van onroerende zaken uit. Onderstaand vindt u meer informatie over de meest voorkomende taxaties:

 1. Taxaties voor hypotheken
  Als u een onroerende zaak koopt of geld wilt lenen voor een verbouwing, dan heeft u bij het afsluiten van een hypotheek over het algemeen een taxatierapport nodig.
 2. Taxaties voor aankoop;
  Om goed voorbereid de onderhandeling in te gaan bij de aankoop van een woning of bedrijfspand, is het zinvol om vooraf een woningtaxatie of bedrijfstaxatie te laten plaatsvinden, zodat u op de hoogte bent of de vraagprijs van het object wel realistisch is.
 3. Taxaties voor verkoop;
  Wanneer u in eigen beheer uw woning of bedrijfspand wilt verkopen, is het van belang het vooraf te laten taxeren, zodat u uw woning of bedrijf tegen een reële prijs in de markt zet.
 4. Taxatie van nieuwbouw / verbouw vanaf de tekening;
  Als u geld wilt lenen voor een nieuwbouw of voor een verbouwing, dan heeft u bij het afsluiten van een hypotheek over het algemeen een taxatierapport nodig.
 5. Taxaties in verband met een scheiding;
  Bij echtscheiding of bij bijvoorbeeld het beëindigen van een zakelijke samenwerking, is een taxatie noodzakelijk om een juiste financiële verdeling te kunnen maken.
 6. Taxaties voor fiscale doeleinden (bijvoorbeeld minnelijke waardering);
  Bij overlijden of bij overdracht van zakelijk onroerende zaak naar privé kan het verstandig zijn om samen met een taxateur van de belastingdienst een bedrijfstaxatie uit te laten voeren.
 7. Taxatie voor het bepalen van de juiste WOZ-waarde;
  Wanneer u het oneens bent met de waarde van uw woning in het kader van de WOZ, dan kan een WOZ-taxatie met een WOZ-bezwaar gebaseerd op de juiste gronden, u helpen om de genomen beslissing te laten herzien. De WOZ-waarde wordt o.a. gebruikt voor de heffing van onroerende zaak belasting, het eigen woning forfait, de vermogensrendementsheffing en de belasting voor waterschappen.

Snel kiezen voor een woningtaxatie, bedrijfstaxatie, WOZ-taxatie of WOZ-bezwaar.

Waarom kiezen voor M&M Makelaardij

Grondige vastgoed-kennis

Als voormalig aannemers hebben wij meer inzichten in bepaalde zaken die men vaak over het hoofd ziet.

Alles op 1 plek geregeld

Een makelaar die zijn werk doet, van voor tot achter en terug, het moet kloppen!

Ook voor bedrijven

Wij hebben ook de expertise voor bedrijfsmakelaardij en bedrijfstaxaties, neem contact op!

Wij zijn u graag van dienst Neem contact op!