Energielabel voor woningen en utiliteit

Energieprestatie van woningen is sinds de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gekomen. Vanuit het gegeven dat overheden beleid zijn gaan vormgeven als reactie op de klimaatproblematiek, mensen bewuster zijn geworden van de effecten hiervan en de relatie tussen energieprestatie en de eigen portemonnee. Naast het energielabel is er ook het uitgebreidere maatwerkadvies, met duidelijk advies en resultaten richting het eventueel uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Bij verkoop- en verhuurmomenten van woningen is het sinds 2008 verplicht om een energielabel te laten opstellen.

Belangstellenden kunnen zo de energiekwaliteit van een woning meewegen in hun beslissing om die woning te huren of te kopen. Op het moment dat woningen van bewoner wisselen, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of nieuwe huurder.

Dit geld ook voor bedrijfsmatige objecten mits ze labelplichtig zijn.

Per 1 januari 2015 mag niemand meer van deze wettelijke plicht afwijken en gaat de overheid sancties verbinden aan het ontbreken van het energielabel bij transport. Meer informatie over het energielabel woningen kunt u ook vinden op https://www.energielabelvoorwoningen.nl

Waarom kiezen voor M&M Makelaardij

Grondige vastgoed-kennis

Als voormalig aannemers hebben wij meer inzichten in bepaalde zaken die men vaak over het hoofd ziet.

Alles op 1 plek geregeld

Een makelaar die zijn werk doet, van voor tot achter en terug, het moet kloppen!

Ook voor bedrijven

Wij hebben ook de expertise voor bedrijfsmakelaardij en bedrijfstaxaties, neem contact op!

Wij zijn u graag van dienst Neem contact op!