Energielabel voor woningen en utiliteit

Energieprestatie van woningen is sinds de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gekomen. Vanuit het gegeven dat overheden beleid zijn gaan vormgeven als reactie op de klimaatproblematiek, mensen bewuster zijn geworden van de effecten hiervan en de relatie tussen energieprestatie en de eigen portemonnee. Naast het energielabel is er ook het uitgebreidere maatwerkadvies, met duidelijk advies en resultaten richting het eventueel uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Bij verkoop- en verhuurmomenten van woningen is het sinds 2008 verplicht om een energielabel te laten opstellen.

Belangstellenden kunnen zo de energiekwaliteit van een woning meewegen in hun beslissing om die woning te huren of te kopen. Op het moment dat woningen van bewoner wisselen, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of nieuwe huurder.

Per 1 januari 2015 mag niemand meer van deze wettelijke plicht afwijken en gaat de overheid sancties verbinden aan het ontbreken van het energielabel bij transport. Meer informatie over het energielabel woningen kunt u ook vinden op https://www.energielabelvoorwoningen.nl

Definitief energielabel aanvragen (woningen tot 01-01-2021)

U kunt online uw voorlopige energielabel omzetten in een definitief energielabel voor de verkoop of verhuur van uw woning. Wat moet u hiervoor doen? ( Dit geld alleen voor woningen, niet voor Utiliteit)

  1. Log in met uw DigiD op http://www.energielabelvoorwoningen.nl 
  2. Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan.
  3. Voeg digitaal bewijs toe, als u energiebesparende maatregelen heeft getroffen (bouwtechnisch rapport, factuur, foto's e.d.).
  4. Selecteer MM-Makelaar als erkend deskundige.
  5. Verstuur uw gegevens.

Erkend deskundige controleert gegevens

Wij controleren uw gegevens vervolgens op afstand. Eventueel overleggen wij met u de gegevens die u heeft verstrekt. Wij komen dus niet bij u thuis langs.

Na de goedkeuring van uw gegevens, ontvangt u het definitieve energielabel per mail van de rijksoverheid. Na goedkeuring van uw gegevens vindt de registratie van het definitieve label automatisch plaats.

Wij zijn erkend deskundige om uw energielabel definitief te maken

Wij zijn erkend deskundige om uw energielabel definitief te maken.

Waarom kiezen voor M&M Makelaardij

Grondige vastgoed-kennis

Als voormalig aannemers hebben wij meer inzichten in bepaalde zaken die men vaak over het hoofd ziet.

Alles op 1 plek geregeld

Een makelaar die zijn werk doet, van voor tot achter en terug, het moet kloppen!

Ook voor bedrijven

Wij hebben ook de expertise voor bedrijfsmakelaardij en bedrijfstaxaties, neem contact op!

Wij zijn u graag van dienst Neem contact op!